УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Буковинські міграційники взяли участь у інфо-перфомансі, присвяченому протидії торгівлі людьми

Буковинські міграційники взяли участь у інфо-перфомансі, присвяченому протидії торгівлі людьми

Буковинські міграційники взяли участь у інфо-перфомансі, присвяченому протидії торгівлі людьми

Неготовність брати відповідальність за власне життя, категоричне небажання приймати самостійні рішення та критично осмислювати інформацію може завершитися справжньою трагедією. Адже саме на таких легковірів полюють «добрі люди», готові наобіцяти «золоті гори» та взяти на себе усі формальності й витрати на переїзд. Згодом це обертається трудовою чи сексуальною експлуатацією, втягненням у злочинну діяльність, примусовим жебрацтвом та торгівлею органами, а відтак – емоційними та психічними розладами, втратою здоров’я, вимушеною непрацездатністю і довготривалою психологічною реабілітацією.

За оцінками МОМ, впродовж останніх 30 років від торгівлі людьми постраждали понад 260 тисяч українців. В Чернівецькій області з 2012 по 2021 року такий статус отримало 35 осіб.

Як не потрапити в тенета сучасних работоргівців, який перелік документів та телефонів необхідно мати мандрівнику за кордоном, який алгоритм дій у випадку відібрання сторонніми особами паспорта, грошей, мобільного телефону та обмеження свободи пересування, яку допомогу гарантує держава кожному громадянину України у випадку потрапляння до трудового рабства або потерпання від інших форм торгівлі людьми.

Ці питання обговорювалися у Чернівецькому центрі "Резиденція молоді" під час інфо-перформансу, присвяченого Всесвітньому дню протидії торгівлі людьми. У зустрічі взяли участь організатори заходу – Управління у справах сім’ї та молоді Департаменту соціальної політики Чернівецької міської ради, представники низки громадських організацій та дотичних до проблематики структур, в тому числі представники ГУ НП у Чернівецькій області та УДМС у Чернівецькій області.

Довідково:

У разі виникнення будь-яких запитань щодо працевлаштування чи навчання за кордоном телефонуйте за номерами:

  • Національна безкоштовна гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 527 та 0 800 505 501;
  • Гаряча лінія в м. Чернівці: 050-736-87-18;
  • Гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей: 1547;
  • Територіальний підрозділ міграційної поліції в Чернівецькій області: 050-579-92-40:
  • «Гаряча лінія» УДМС у Чернівецькій області: (0372) 55-04-61.

Управління ДМС у Чернівецькій області