Довідка про реєстрацію особи громадянином України

Довідка про реєстрацію особи громадянином України

Довідка про реєстрацію особи громадянином України

Довідка про реєстрацію особи громадянином України — це  документ, що підтверджує факт реєстрації особи громадянином України та подається особою для одержання документів, що підтверджують громадянство України.

Мета процедури підтвердження громадянства України полягає в тому, щоб документально закріпити факт наявності у фізичної особи громадянства України.

Для отримання довідки необхідно звернутися до територіального підрозділу УДМС у Тернопільській області за місцем реєстрації.

Одним із найпоширеніших випадків є, коли один з батьків громадянин України, а інший – іноземець, або обоє батьків є іноземцями  та законно проживають на території України. У таких випадках, дітям, народженим на території України, видають свідоцтво про народження, але воно не є документом, що підтверджує громадянство України.

Також, підтвердження українського громадянства потрібно дітям, народженим за кордоном, батьки яких законно проживають на території іншої держави та один із них є іноземцем.

Довідка про реєстрацію особи громадянином України необхідна для подальшої реєстрації місця проживання дитини, оформлення паспорта громадянина України у вигляді ІD-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Підтвердження дитині громадянства України дає можливість батькам іноземцям або особам без громадянства отримати посвідку на постійне проживання в Україні, а після п'яти років безперервного проживання на території України можливість отримання громадянства України.

Детальну інформацію пропонуємо переглянути за посиланням.

 

Управління ДМС у Тернопільській області