В рамках операції «Карпати-2021» на Буковині виявлено п’ятьох неврегульованих мігрантів

В рамках операції «Карпати-2021» на Буковині виявлено п’ятьох неврегульованих мігрантів

В рамках операції «Карпати-2021» на Буковині виявлено п’ятьох неврегульованих мігрантів

П’ятьох неврегульованих мігрантів виявили працівники УДМС у Чернівецькій області спільно зі співробітниками головного оперативно-розшукового відділу Чернівецького прикордонного загону в рамках операції «Карпати-2021» впродовж поточного тижня. Загалом зафіксовано 15 випадків порушення міграційного законодавства та накладено штрафів на понад 17 тис. грн.

Зокрема, двоє громадян Республіки Молдова, громадянин Республіки Італія, громадянки США та РФ перебували в Україні понад дозволений законодавством термін. На порушників складено адміністративні протоколи, накладено штрафи та винесено рішення про примусове повернення до країн походження. Громадянку України, яка не вжила заходів щодо реєстрації та продовження строку перебування на території України громадянина Республіки Італія, притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 205 КУпАП та накладено штраф.

Водночас, виявлено громадянку РФ, яка після отримання посвідки на тимчасове проживання не зареєструвала у 30-денний термін місце проживання. Іноземку притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП та оштрафовано. Також притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 205 КУпАП та оштрафовано громадянина України, який не вжив заходів щодо вчасної реєстрації місця проживання громадянки РФ.

 Працівниками УДМС у Чернівецькій області спільно зі співробітниками Чернівецького відділу виявлено громадян Китайської Народної Республіки та Румунії, двох громадян Республіки Молдова. Громадянин КНР проживав без реєстрації місця проживання на території України, громадяни Республіки Молдова та Румунії після досягнення 45-річного віку не обміняли вчасно посвідки. Порушників притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП та накладено штраф.           

Новоселицькими міграційниками виявлено громадянина Республіка Італія, який проживав на території України без документів на право проживання в Україні. Іноземця притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП та накладено штраф. Громадянку України, яка не подбала про своєчасне продовження строку перебування на території України громадянина Італії, притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 205 КУпАП та оштрафовано.

Також працівниками Новоселицького відділу УДМС у Чернівецькій області притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 206 КУпАП та оштрафовано громадянку України, яка надала житло громадянину Російської Федерації, що  перебував в Україні понад дозволений законодавством строк.

Поряд з цим, за звітний період працівниками Чернівецького відділу УДМС у Чернівецькій області прийнято рішення про заборону в’їзду в Україну строком на 5 років щодо громадянина Республіки Гани.

Управління ДМС у Чернівецькій області