У Бердянську, в межах прикордонного контрольованого району, спільними заходами Міграційної служби…

У Бердянську, в межах прикордонного контрольованого району, спільними заходами Міграційної служби і прикордонників, виявлено 14 порушень міграційного законодавства

У Бердянську, в межах прикордонного контрольованого району, спільними заходами Міграційної служби і прикордонників, виявлено  14 порушень міграційного законодавства

На території Запорізької області продовжуються відпрацювання курортних зон з метою протидії нелегальній міграції в регіоні.

На цьому тижні працівниками Міграційної служби разом із оперативним складом і мобільною заставою 8-го прикордонного загону ДПСУ було відпрацьовано місто Бердянськ: оперативна група перевірила ринки, пляжі, бази відпочинку, торгові точки і заклади громадського харчування у місті та на Бердянській косі.

Загалом, на предмет дотримання міграційного законодавства, перевірили близько 80 іноземних громадян та виявили 14 порушень.

Відтак, примусово повернуться до країн походження двоє азербайджанців та один узбек – іноземці, що працювали на косі у закладі харчування, виготовляли чебуреки та страви національної кухні, виявилися незаконними мігрантами.  

Стосовно 7 порушників міграційниками були складені адміністративні протоколи за ст. 203 КУпАП, ще трьом громадянам Азербайджану, які в’їхали до України з туристичною метою, а заходилися реалізовувати кавуни та дині, скоротили терміни перебування в Україні.

Також адміністративний протокол за ст. 204 КУпАП та грошовий штраф накладено і на громадянина України, який використовував найману працю громадян Узбекистану без відповідного на це дозволу.

Загальна сума штрафів склала 13600 грн.

Управління ДМС у Запорізькій області