Дніпропетровщина. Хворого нелегала передали представникам іноземної країни

Дніпропетровщина. Хворого нелегала передали представникам іноземної країни

Дніпропетровщина. Хворого нелегала передали представникам іноземної країни

Ця історія про будні міграційної служби, про взаємодію між силовими структурами, про їх професіоналізм та оперативність…А ще про людяність, милосердя та співчуття чужій біді.

Ще в далекому 2014 році, до міста Кривий Ріг, приїздить у справах громадянин РФ, пан Євген, плануючи не затримуватися надовго.

Однак втрата паспорта, відсутність знайомих або близьких спровокувало погіршення здоров`я іноземця і як наслідок – стаціонар неврологічного відділення місцевої лікарні, куди він потрапив з діагнозом «гостре порушення мозкового кровообігу».

З 2016 року, коли міграційній службі став відомий факт перебування росіянина, який вже перейшов у статус неврегульованого мігранта, в міській лікарні м. Кривого Рогу, тривало листування з Консульською установою РФ щодо документування останнього паспортним документом та передачі уповноваженим органам країни.

До того ж, відповідно висновку лікарів, за станом здоров’я Євген мав потребу соціальної допомоги та забезпечення транспортування автомобілем або залізницею.

Лише наприкінці липня 2021 року надійшла відповідь з Консульства РФ, що відповідна установа займається вирішенням питання організації медичної евакуації до Росії свого співвітчизника.

Зважаючи на вище вказані обставини Головне управління міграційної служби звернулося до Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області з проханням забезпечити спеціалізований автомобільний транспорт. На що рятувальники відреагували миттєво.

У супроводі співробітників Головного управління ДМС та лікаря Криворізької міської лікарні, іноземець доставлений до лінії кордону між пунктами пропуску двох країн та переданий компетентним органам РФ.

Слід відзначити високий рівень професіоналізму усіх силових структур МВС України. Та окрема подяка рятувальникам, в особі керівництва ГУ ДСНС Дніпропетровської області.

А пану Євгену побажаємо якнайшвидшого одужання.

Головне управління ДМС у Дніпропетровській області