Надано допомогу особі, яка потрапила в складну життєву ситуацію

Надано допомогу особі, яка потрапила в складну життєву ситуацію

Надано допомогу особі, яка потрапила в складну життєву ситуацію

Працівники Лозівського відділу ГУ ДМС у Харківській області документували Довідкою про звернення за визнанням особою без громадянства пана Костянтина.

Костянтин народився в Узбекистані, де й отримав свій паспорт громадянина СРСР. 1989 року чоловік разом із дружиною та сімома дітьми переїхав до України. З того часу родина проживає в Одеській області. На початку 2000-х років чоловіка спіткала біда, і він втратив свій паспорт. Враховуючи те, що Костянтин вчасно не звернувся за відновленням документа, у чоловіка виникають проблеми з документацією та визначенням правового статусу. Важка життєва ситуація змусила Костянтина звернутися до Харківського офісу благодійного фонду «Право на захист», де йому була надана правова допомога: вдалося зробити запит до Міністерства Внутрішніх Справ Республіки Узбекистан та підтвердити неналежність чоловіка до громадянства Узбекистану, зібрати ряд документів з Одеської області, які підтверджували постійне проживання Костянтина там до 24 серпня 1991 року та встановити зазначений факт у судовому порядку.

Кропітка робота дала результати: всі необхідні документи були підготовлені та, після набуття чинності внесених змін до законодавства України, пан Костянтин звернувся до Лозівського відділу ГУ ДМС у Харківській області. Після проведення відповідної процедури, чоловіка було документовано Довідкою про звернення за визнанням особою без громадянства – документом, який посвідчує його особу та підтверджує законність перебування на території України.

Головне управління ДМС у Харківській області