Реєстрація дітей, один з батьків якої іноземець, а інших українець

Реєстрація дітей, один з батьків якої іноземець, а інших українець

Реєстрація дітей, один з батьків якої іноземець, а інших українець

Шлюби з іноземцями вже давно не дивина для українських панянок. А от про наслідки оформлення для  дитини громадянства, один з батьків, якої є іноземцем, українським матерям досить часто стає відомо у випадку розлучення чи за необхідності отримання соціальної допомоги, реєстрації місця проживання та отримання паспортних документів.

Працівниками Львівського міського управління ГУ ДМС у Львівській області проводяться постійні  консультативні бесіди із батьками маленьких громадян про переваги своєчасного звернення для підтвердження громадянства України, а тим паче для документування. 

За сім місяців поточного року громадянство дітей за народженням підтвердили 115 львів’ян. З питань оформлення  громадянства із різних підстав загалом звернулись 162 іноземці. Скасовано громадянство 7 особам, ініційовано втрату громадянства щодо 1 громадянина України.

Нагадуємо, що оформити документи з питань громадянства іноземці, які проживають у Львові, можуть за адресою : вул. Чупринки, 67, 3 поверх,  2 каб. 

Сюди  необхідно звертатись і батькам, які зареєстровані на території міста,  щодо підтвердження громадянства своїм неповнолітнім діткам у випадку перебування в іноземному громадянстві одного з батьків.

Головне управління ДМС у Львівській області