Міжвідомча взаємодія приносить результат: 5 порушників міграційного законодавства виявлені на одному…

Міжвідомча взаємодія приносить результат: 5 порушників міграційного законодавства виявлені на одному з найбільших ринків Запоріжжя

Міжвідомча взаємодія приносить результат: 5 порушників міграційного законодавства виявлені на одному з найбільших ринків Запоріжжя

Спільний рейд, направлений на контроль за виконанням іноземцями законодавства та детінізацію ринку праці в області, провели сьогодні вранці працівники Міграційної служби разом із представниками Управління Держпраці, УСБУ, УСР та прикордонниками області.

Робочою групою були відпрацьовані місця ризику незаконного працевлаштування іноземців – крупні ринки оптово-роздрібної торгівлі в різних районах Запоріжжя.

За результатами рейду виявили неврегульованого мігранта, 38-річного громадянина Азербайджану, який незаконно перебував на території України. Відносно порушника складено адміністративний протокол за ст.203 КУпАП та прийнято рішення про його примусове повернення на батьківщину.

Ще у відношенні двох порушників міграційного законодавств, громадянки Азербайджану та громадянина Вірменії, складено адміністративні протоколи за порушення правил перебування в Україні.

Одному громадянину Таджикистану, який приїхав до нашої країни у приватних справах, але заходився незаконно працювати, скорочено термін перебування.

За порушення порядку працевлаштування міграційниками було складено адміністративний протокол за ст. 204 КУпАП і відносно громадянина України, який використовував найману працю азербайджанця без необхідних дозвільних документів.

Порушників міграційного законодавства було оштрафовано на загальну суму більше семи тисяч гривень.

Управління ДМС у Запорізькій області