Міграційна служба Донецької області продовжує роботу з протидії нелегальній міграції на території…

Міграційна служба Донецької області продовжує роботу з протидії нелегальній міграції на території області

Міграційна служба Донецької області продовжує роботу з протидії нелегальній міграції на території області

З метою попередження та виявлення фактів незаконного перебування на території області іноземців або осіб без громадянства та запобігання вчинення ними порушень законодавства України, з 1 вересня розпочинається практичний етап загальнодержавних профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант».

В ході цих профілактичних заходів спільні  групи перевірять місця перебування іноземних громадян, зокрема, ринки, навчальні заклади, гуртожитки тощо. Виявлені порушники будуть притягнуті до відповідальності, а за наявності підстав їх буде видворено за межі держави.

Так, вже протягом найближчого тижня проходитиме підготовка до профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант», яка проводитиметься спільними силами міграційної служби, національної поліції області, обласного Управління Служби безпеки та іншими державними органами.

Загалом з початку року відносно 223 іноземців працівники підрозділів Головного Управління міграційної служби Донецької області склали адміністративні протоколи за порушення правил перебування на території України (ч. 1 ст. 203 КУпАП) та 68 громадян України притягнуто до відповідальності за сприяння незаконному проживанню, працевлаштуванню та навчанню іноземців (ст. 204-206 КУпАП).

Також, стосовно 74 іноземців прийнято рішення про примусове повернення до країни походження і в 44 випадках з забороною щодо подальшого в’їзду в Україну. Сім іноземних громадян, згідно рішень судів Донецької області, примусово видворено за межі держави.

Міграційна служба Донецької області наголошує на необхідності дотримання іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні.

Головне управління ДМС у Донецькій області