Важливо отримати паспорт своєчасно

Важливо отримати паспорт своєчасно

Важливо отримати паспорт своєчасно

Навчатися у школі, в підлітковому віці отримати перший паспорт, вступити до закладу вищої освіти чи піти працювати – зазвичай це логічний ланцюг подій у житті людини. Коли етап отримання паспорта відкладається на понад 10 років, подальше навчання чи офіційне працевлаштування стають неможливими. Про це не з чуток знає 28-річний Еміль із м. Звенигородка. Через складні сімейні та життєві обставини, часту зміну місця проживання чоловік жив без паспорта. Аж поки у 28 років не звернувся за допомогою до підрозділу Міграційної служби.

Для оформлення ID-картки Емілю Звенигородським відділом Управління ДМС у Черкаській області проводилася процедура встановлення особи, яка передбачена у випадках оформлення паспорта вперше особам, які досягли 18-річного віку. У такому разі строк оформлення паспорта продовжується до двох місяців.

Нині – Еміль власник сучасної ID-картки. Уже націлений втілювати в життя все заплановане. Каже, що для початку бракувало тільки паспорта громадянина України. Ось чому важливо, аби документ був оформлений своєчасно.

Нагадуємо, що не пізніше ніж через місяць після досягнення 14 років необхідно звернутися до територіального підрозділу Міграційної служби для оформлення першої ID-картки. Вчасне отримання першого паспорта позбавить від багатьох проблем у подальшому.

Управління ДМС у Черкаській області