Міграційна служба та Любомир Гузар: як потрібно любити свою державу

Міграційна служба та Любомир Гузар: як потрібно любити свою державу

Міграційна служба та Любомир Гузар: як потрібно любити свою державу

У 2001 році до ГУМВС України у Львівській області звернувся з проханням набути українське громадянство верховний Архієпископ Києво-Галицький, Архієпископ і Митрополит Київський, єпископ Кам'янецький Любомир ГУЗАР. Його називають моральним авторитетом, совістю нації та великим князем церкви.

Народився митрополит у родині Ярослава Гузара та Ростислави Демчук у Львові. Тут закінчив народну школу та перший клас гімназії. Продовжив справу, що розпочав ще його прадід, який був парохом у містечку Завалів та священиком УГКЦ.

Життєві обставини склалися так, що у 1944 році він емігрував з Галичини до Австрії через воєнні дії. Дванадцять років перебував у статусі особи без громадянства. У 1949-му переїхав в США. З 1956 р. до 2001 р. за власним бажанням отримав громадянство Сполучених Штатів Америки.

І нарешті, виходець та нащадок українців, повернувся на Батьківщину. Сталося це у 1993 році. А вже 23 серпня 2002 року, напередодні Дня Незалежності України, Любомир Гузар підписав Присягу про відмову від громадянства США.

Блаженніший запевняв, що за будь-якої кризи ми не можемо забувати про Бога та Божий закон, а працювати потрібно на благо держави.
«Якщо громадяни нашої Батьківщини будуть мати щире бажання чесно працювати – майбутнє Української Держави є більше ніж запевнене».

Головне управління ДМС у Львівській області