Робоча зустріч прикордонників та працівників Міграційної служби

Робоча зустріч прикордонників та працівників Міграційної служби

Робоча зустріч прикордонників та працівників Міграційної служби

У вівторок, 17 серпня, представники прикордонної служби «Сянки» Карпатського прикордонного загону завітали до Турківського відділу ГУ ДМС у Львівській області.

Юлія Віскова - старший лейтенант/помічник начальника (адміністративно-юрисдикційної діяльності) та Микола Шевченко - молодший інспектор прикордонної служби, підняли важливе питання - запобігання нелегальній міграції, адже район у мальовничих Карпатах знаходиться біля кордонів з Польщею.

Представники міграційної служби разом з прикордонниками також шукали нові шляхи виявлення порушників міграційного законодавства.

Крім цього, обговорено зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2020 р. № 259 «Деякі питання реалізації актів законодавства у сфері міграції на період встановлення на всій території України карантину».

Відтепер, рішення про надання дозволу на імміграцію, прийняте протягом одного року до встановлення або у період становлення на всій території України карантину, діє протягом двох років від дня його прийняття.

Раніше іноземці та особи без громадянства, які не змогли виїхати за межі України повинні були звернутися до підрозділу ДМС у строк до 30 днів з дня відміни карантину.

Звертаємо Вашу увагу на те, що перевірятиметься дотримання заявником законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства в частині порушення терміну перебування на території України чи обміну посвідки на постійне або тимчасове проживання, а також чи настали такі порушення в період карантину.

Крім цього, заявник повинен мати документи, які підтверджують, що внаслідок встановлення карантинних обмежень він не мав змоги своєчасно звернутися до підрозділу із відповідною заявою.

Головне управління ДМС у Львівській області