Документування осіб без громадянства

Документування осіб без громадянства

Документування осіб без громадянства

У Кегичівському секторі Головного управління ДМС у Харківській області розпочато прийом заяв про визнання особою без громадянства.

Так, за сприяння Красноградського районного сектору №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області, першою особою, яка подала заяву про визнання особою без громадянства до Кегичівського сектору ГУ ДМС у Харківській області, став Карімжан Азоєвич, який був засуджений за вчинення кримінального правопорушення.

При проведенні оцінки криміногенних потреб, працівники Центру пробації звернули увагу, що соціально-виховна робота ускладнюється відсутністю у чоловіка паспорта та неналежності до громадянства будь – якої країни, що заважає йому стати на облік у центрі зайнятості, працевлаштуватися, створити сім`ю, а це, своєю чергою, значно ускладнює успішну соціалізацію особи в суспільстві.

Набуття статусу особи без громадянства дозволить Карімжану Азоєвичу офіційно працевлаштуватись, отримувати медичну допомогу, освіту, пенсію, а також інші соціальні та економічні привілеї.

Головне управління ДМС у Харківській області