В Чернівцях говорили про підготовку до операції «Мігрант»

В Чернівцях говорили про підготовку до операції «Мігрант»

В Чернівцях говорили про підготовку до операції «Мігрант»

Т.в.о. начальника УДМС у Чернівецькій області Василь Паращук провів міжвідомчу нараду, присвячену підготовці до проведення операції «Мігрант», що триватиме в Україні з 01 вересня по 01 жовтня.

Серед учасників зустрічі – начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства УДМС у Чернівецькій області Едуард Дудкевич, начальник відділу з протидії нелегальній міграції, реадмісії та видворення Степан Одокійчук, представники УСБУ у Чернівецькій області, Чернівецького прикордонного загону, Управління патрульної поліції ГУ НП у Чернівецькій області та Управління Держпраці у Чернівецькій області.

Керівник міграційної служби області наголосив на необхідності своєчасного обміну інформацією, забезпечення доступу у встановленому порядку до баз даних, ефективної міжвідомчої взаємодії.

Учасники зустрічі домовились про створення міжвідомчої координаційної групи та обговорили подальшу співпрацю за окремими напрямками діяльності.

Так, спільно з підрозділами Держпраці заплановано проведення перевірочних заходів підприємств, закладів торгівлі та сервісних кампаній, де може застосовуватися праця іноземних громадян.

Спільно зі співробітниками УСБУ працівники міграційної служби перевірятимуть вищі навчальні заклади щодо дотримання іноземними студентами вимог міграційного законодавства.

Разом зі співробітникам патрульної поліції здійснюватимуться рейди автошляхами області, інспектування місць ймовірного перебування іноземців та осіб без громадянства: гуртожитків, хостелів, приватних адрес тощо.

На завершення Василь Паращук побажав всім учасниками операції «Мігрант» на Буковині успішної результативної роботи.

Управління ДМС у Чернівецькій області