На Вінниччині відбулася координаційна нарада з підготовки проведення операції «Мігрант»

На Вінниччині відбулася координаційна нарада з підготовки проведення операції «Мігрант»

На Вінниччині відбулася координаційна нарада з підготовки  проведення операції «Мігрант»

26 серпня Управлінням міграційної служби області за головуванням заступника УДМС  Володимира  Кушніра  відбулася координаційна нарада  представників правоохоронних органів та державних служб з питань проведення цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант».

У спільній нараді прийняли участь: начальник відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС Мазур В.І., начальник Управління міграційними процесами ГУНП полковник поліції Доценко К.А., т.в.о. командира батальйону Управління патрульної поліції, капітан поліції Букатуру О.П.,   співробітники УСБУ Данилов Д.С. та Подолян О.В., начальник прикордонного оперативно-розшукового відділу 24-го прикордонного загону майор Пінтак А.О. та заступник начальника Управління Держпраці Гаєв С.О.

Учасники наради узгодили план спільних дій і заходів щодо виявлення та притягнення до відповідальності іноземців-правопорушників.

Зокрема розглядалися питання попередження та виявлення фактів незаконного перебування на території області іноземців або осіб без громадянства, запобігання вчинення ними порушень законодавства України. 

Володимир Кушнір поінформував, що в області налічується понад 10 тисяч іноземців, які постійно проживають та  близько 3 тисяч іноземних громадян, що тимчасово перебувають на її території. Також у ВУЗах м.  Вінниці навчається понад 2500 іноземних студентів.

«Не всі іноземці, які тимчасово перебувають, проживають, навчаються та  працюють на території  області, дотримуються чинного законодавства,  тому  Міграційна служба спільно з  іншими правоохоронними органами вживає  заходів у межах законодавства, аби запобігти порушенням законодавства», - повідомив Володимир Кушнір.

Наголошено на вжитті вичерпних заходів щодо забезпечення реальних результатів з боку правоохоронних органів та їх підпорядкованих підрозділів.

Усі порушники будуть притягнуті до відповідальності, у тому числі і примусового характеру. 

Управління ДМС у Вінницькій області