УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Києві та області розпочинаються посилені заходи з протидії нелегальній міграції

У Києві та області розпочинаються посилені заходи з протидії нелегальній міграції

У Києві та області розпочинаються посилені заходи з протидії нелегальній міграції

На координаційній нараді Міграційної служби спільно з правоохоронними органами та іншими відомствами окреслили шляхи протидії незаконній міграції.

27 серпня 2021 року в Центральному міжрегіональному управлінні ДМС у м. Києві та Київській області відбулася нарада з питань підготовки та проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант», практичний етап яких стартує 01 вересня.

З метою налагодження міжвідомчої взаємодії та координації зусиль, спрямованих на виявлення порушників міграційного законодавства, зустрілися працівники міграційної служби, які відповідають за даний напрямок роботи, співробітники СБУ, Національної поліції, представники прикордонної служби і Держпраці. Відомства домовилися про спільні перевірки ринків, вокзалів, будівельних майданчиків та закладів громадського харчування з метою притягнення до відповідальності порушників міграційного законодавства і за необхідності – примусового повернення чи видворення їх за межі держави.

Нагадуємо, що 7 серпня 2021 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 21 липня 2021 р. № 757 «Про внесення змін до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2020 р. №259». Внесеними змінами скасовується норма постанови Кабміну, відповідно до якої іноземці, котрі порушили строк перебування на території України в період або внаслідок установлення карантину, звільнялися від адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП. Наразі звільнення від адміністративної відповідальності стосується виключно тих іноземців, які не мали змоги виїхати за межі України або не змогли звернутися до відповідних органів/підрозділів ДМС із заявою про продовження строку перебування в Україні з обставин, спричинених установленими обмеженнями в умовах карантину.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області