У Рівному до Дня міста міграційники провели флешмоб щодо перевірки рівня володіння державною мовою

У Рівному до Дня міста міграційники провели флешмоб щодо перевірки рівня володіння державною мовою

У Рівному до Дня міста міграційники провели флешмоб  щодо перевірки рівня володіння державною мовою

28 серпня – у Рівному святкують День міста. В Управлінні міграційної служби та усіх її територіальних підрозділах сьогодні робочий день. Отож, роботу міграційники вирішили урізноманітнити спільним флешмобом для визначення особистого рівня володіння державною мовою та приурочити цей захід до відзначення Дня рідного міста.

16 липня 2021 року набрала чинності норма закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» щодо зобов`язання державних службовців володіти державною мовою.

Поки що підтверджувати рівень володіння через складання іспиту мають лише претенденти на посади. Але працівники міграційної служби вирішили скласти тест, аби перевірити свої знання володіння мовою та попрацювати над недоліками.

Серез працівників територіальних підрозділів найкращі знання зі стандартів української мови з показали: Юрій Войчун (Острозький сектор), В’ячеслав Бабич (Зарічненський сектор), Назар Гисюк (Рівненський відділ), Микола Герасимчук (Гощанський сектор)  та Людмила Губенко (Млинівський сектор).

В Управлінні високі результати тестування  показали восьмеро керівників структурних підрозділів.

Ми впевнені, що володіння українською мовою – це не лише рушійна сила для кар`єрного зросту, а й особистісний показник поваги до державної мови.

Управління ДМС у Рівненській області