В Одесу доставили евакуйованих людей з Афганістану

В Одесу доставили евакуйованих людей з Афганістану

В Одесу доставили евакуйованих людей з Афганістану
29 серпня з аеропорту «Бориспіль» в місто Одесу рятувальниками Київської та Одеської областей доставлено 133 громадян Афганістану, які виявили бажання виїхати зі своєї країни.
 
Завдяки спільним зусиллям Голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, медичних працівників, рятувальників, афганської діаспори, співробітників міграційної служби та перекладачів було прийнято та опрацьовано громадян Афганістану, які потрапили у тяжке становище.
 
Серед евакуйованих людей 48 - дорослих, 85 –дітей, найменшій дитині 7 днів, яка народилась в аеропорту Кабула, коли його мати очікувала евакуації. Найстаршій евакуйованій 85 років і вона мужньо допомагала іншим матерям з дітьми.
 
Двом дорослим надали медичну допомогу та госпіталізували співробітники швидкої допомоги, завдяки чому їм врятовано життя.
 
Всім евакуйованим людям зроблено тест на наявність коронавірусної інфекції, захворілих не виявлено.
 
Міграційна служба дякує Губернатору Одеської області Сергію Рафаїловичу Гриневецькому, всім задіяним службам, афганській діаспорі за плідну співпрацю та за те, що спільними зусиллями не залишили людей з труднощами та проблемами, які не завжди можна подолати самостійно.
 
Вищезаначене є гарним взірцем міцної, плідної та професійної взаємодії на користь досягнень України.

 

Головне управління ДМС в Одеській області