УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Буковинські міграційники навчалися оформляти закордонний паспорт на підставі електронної версії…

Буковинські міграційники навчалися оформляти закордонний паспорт на підставі електронної версії ID-картки

Буковинські міграційники навчалися оформляти закордонний паспорт на підставі електронної версії ID-картки

Дистанційне навчання для працівників територіальних підрозділів УДМС у Чернівецькій області провела завідувачка сектору оформлення документів Управління ДМС у Чернівецькій області Оксана Мотозюк.

Під час онлайн-зустрічі йшлося про вивчення вимог Закону України  «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» щодо використання е-паспортів, що був прийнятий ВР України 30 березня та набув чинності 23 серпня 2021 року.

Працівникам міграційної служби області було надано алгоритм дій щодо надання громадянам послуги з оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон на підставі електронного паспорта громадянина України у мобільному застосунку «Дія». Також буковинські міграційники отримали детальне роз’яснення щодо причин відмови заявникам в оформленні закордонного паспорта у випадках виявлення розбіжностей даних е-паспорта з інформацією про особу, що міститься в ЕДДР.

Управління ДМС у Чернівецькій області