Незаконні мігранти з Вірменії лагодили дороги у Бучі та Ірпені

Незаконні мігранти з Вірменії лагодили дороги у Бучі та Ірпені

Незаконні мігранти з Вірменії лагодили дороги у Бучі та Ірпені

Міграційною службою Києва та області притягнуто іноземців до відповідальності, вони мусять сплатити штрафи і покинути Україну. Надається правова оцінка діям керівників підприємства, які порушили порядок працевлаштування іноземців.

У ході проведення цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» працівниками Управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області було виявлено 8 громадян Вірменії, які займалися дорожньо-будівельними роботами на території Ірпеня та Бучі. Усі іноземці знаходились в Україні незаконно, до того ж працювали без відповідних дозволів.

 Порушників міграційного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України», їм доведеться сплатити штрафи. Також відносно всіх іноземних громадян прийняті рішення про примусове повернення в країну походження із забороною в’їзду в Україну. Проводяться подальші перевірки, розглядається питання щодо притягнення до відповідальності керівників підприємства, на якому були незаконно працевлаштовані іноземці.

Нагадуємо, що на території України впродовж вересня місяця 2021 року тривають профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант». З метою виявлення іноземців, котрі знаходяться на території України без належних підстав, у Києві та області проводяться комплексні перевірки місць імовірного їх перебування: ринків, гуртожитків, закладів громадського харчування, об’єктів будівництва тощо.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області