Перші результати операції «Мігрант» на Черкащині

Перші результати операції «Мігрант» на Черкащині

Перші результати операції «Мігрант» на Черкащині

Сьогодні стартував практичний етап операції «Мігрант», який триватиме до 01 жовтня. На Черкащині вже є перші результати відпрацювань.

24-річний громадянин Чеської Республіки перевищив дозволений строк перебування в Україні. Користуючись безвізовим режимом в’їзду, міг перебувати тут до 90 днів протягом 180. Чоловік народився на Черкащині, набув громадянство Чехії, тому приїхавши на батьківщину, дні гостин не підраховував.

Порушник міграційного законодавства відповідатиме за ст. 203 КУпАП та сплатить штраф у 2040 грн. До кінця вересня зобов’язаний виїхати до країни громадянської належності відповідно до прийнятого стосовно нього рішення про примусове повернення.

53-річний громадян Держава Ізраїль був виявлений за сприяння Уманського відділу поліції. Іноземець теж протермінував дозволений строк перебування в Україні. Притягнутий до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП та сплатить 3 400 грн штрафу. Відповідно до рішення про примусове повернення до країни походження, іноземець матиме змогу відсвяткувати Рош га-Шана в Умані та до 20 вересня Виїхати з України.

До кінця вересня примусово повернеться на батьківщину і виявлений у Черкасах 49-річний громадянин Республіки Вірменії. Після закінчення строку дії посвідки на тимчасове проживання, територію України не залишив. Іноземець притягнутий до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП та сплатить штраф у розмірі 1700 грн.

18-річному громадянину Держава Ізраїль скорочено строк перебування в Україні. Підставою стало повідомлення Уманського РУП ГУНП в Черкаській області про порушення іноземцем законодавства у сфері користування автотранспортом та ПДР України. Якщо до 2 вересня іноземець не виїде з України, йому загрожуватиме примусове повернення до країни походження.

Нагадаємо, проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант» проводитиметься на території України з 25 серпня до 01 жовтня.

Управління ДМС у Черкаській області