На Золочівщині відкрили нове приміщення доступне для осіб із обмеженими можливостями

На Золочівщині відкрили нове приміщення доступне для осіб із обмеженими можливостями

На Золочівщині відкрили нове приміщення доступне для осіб із обмеженими можливостями

Урочисте відкриття ще одного приміщення міграційної служби Львівщини. Цього разу на Золочівщині. Нове, комфортне та найголовніше доступне для осіб із обмеженими можливостями, адже підрозділ знаходиться на першому поверсі Державної податкової інспекції.

Стрічку з нагоди відкриття перерізали т.в.о. начальника ГУ ДМС у Львівській області Іванна ІВАНОЧКО, голова міської ради Ігор ГРИНЬКІВ, голова Золочівської районної державної адміністрації Василь МАРКЕВИЧ та начальник Золочівського відділу міграційної служби Львівщини Володимир МЕНЬКО.

Оскільки, одним із завдань, які покладені на міграційну службу є оформлення документа, що посвідчує особу, Іванна ІВАНОЧКО у своєму виступі пригадала історію запровадження системи паспортизації громадян, починаючи ще з 1932 року. 

Розповіла яким чином та кому видавали документ, а також які способи захисту застосовувались до сьогоднішнього часу. Зараз же документування  ведеться паспортом європейського зразка - ID-карткою. Такий паспорт має вигляд пластикової картки з чіпом, на якому зберігаються біометричні дані власника, зокрема, цифрова фотографія, підпис та відбитки пальців. Тобто ніхто, крім власника ID-картки не зможе нею скористатися, порівняно з паспортом громадянина України у вигляді книжечки. 

Крім цього, внесення кваліфікованого електронного підпису на ID-картку у подальшому надасть громадянам можливість користуватися різноманітними електронними сервісами державних органів, отримувати адміністративні та банківські послуги, відкривати та вести бізнес не виходячи з дому.

Начальник Володимир МЕНЬКО підкреслює, що початок роботи на новому робочому місці співпадає із 10-річчям від дня створення Державної міграційної служби Львівської області. Отже, запевняє, що працівники прикладатимуть всі зусилля, аби адміністративні послуги для Українців та іноземців були якісними відповідно до вимог чинного законодавства. 

Відкриття нового, просторого та із сучасним обладнанням приміщення наближає нас до європейських стандартів обслуговування громадян.

Головне управління ДМС у Львівській області