Оформлено перший закордонний паспорт за допомогою е-паспорта у «ДІЇ»

Оформлено перший закордонний паспорт за допомогою е-паспорта у «ДІЇ»

Оформлено перший закордонний паспорт за допомогою е-паспорта у «ДІЇ»

15-річний черкасець Артем першим на Черкащині скористався е-паспортом у застосунку «ДІЯ» для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Як відомо, щоб оформити закордонний паспорт до підрозділу Міграційної служби необхідно взяти з собою паспорт громадянина України (для осіб, що досягли 14-річного віку). Але якщо вже стали власником ID-картки, то для оформлення достатньо буде пред’явити е-паспорт у застосунку «ДІЯ». Працівник Міграційної служби під час формування заяви-анкети на оформлення закордонного паспорта проставить відмітку про пред’явлення суб’єктом звернення е-паспорта. Носити з собою оригінал паспорта – зовсім не обов’язково.

За допомогою е-паспорта у застосунку «ДІЯ» у підрозділах Міграційної служби черкасці мають змогу подати заяву на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, забрати вже виготовлений закордонний паспорт та отримати довідку про внесення відомостей до Єдиного державного демографічного реєстру (видається до ID-картки).

А от власникам паспортів громадян України зразка 1994 року для оформлення закордонного паспорта, як і раніше, необхідно пред’явити оригінал документа, адже у застосунку «ДІЯ» відображаються лише біометричні паспорти.

Нагадаємо, що 23 серпня 2021 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» № 1368-ІХ, який закріплює на законодавчому рівні визначення е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон і прирівнює їх до фізичних аналогів.

Управління ДМС у Черкаській області