Міграційна служба інспектує підстави перебування паломників-хасидів в Умані

Міграційна служба інспектує підстави перебування паломників-хасидів в Умані

Міграційна служба інспектує підстави перебування паломників-хасидів в Умані

Начальник Управління ДМС у Черкаській області Іван ШАПРАН відвідав м. Умань та провів робочу нараду зі співробітниками Уманського відділу установи.

Міграційна служба працює у посиленому режимі, зважаючи на прибуття на Черкащину 29 051 (за оперативною інформацією) паломника-хасида для святкування єврейського нового року – Рош га-Шана.

Іван ШАПРАН зазначив, що Міграційна служба Черкащини надає допомогу Нацполіції щодо визначення підстав перебування паломників-хасидів на території України, дотримання законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.

За порушенням міграційних правил іноземців притягують до адміністративної відповідальності. Зокрема, сьогодні працівниками Уманського відділу прийнято рішення про примусове повернення до країни походження двох громадян Держави Ізраїль та громадянина Республіки Узбекистан.

23-річний чоловік та 22-річна жінка прибули в Україну задовго до святкування Рош га-Шана, ще на початку червня. Дозволений строк перебування сплив, але відсвяткувати новий рік за юдейським календарем матимуть змогу в Умані, адже зобов’язані виїхати з України до 05 жовтня. На них складені адмінпротоколи за ч.1 ст.203 КУпАП та стягнуто штраф по 2 040 грн.

32-річний громадянин Узбекистану протягом місяця повинен виїхати з України. Його притягнули до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.203 КУпАП та стягнули штраф у 2 550 грн.

Зазначимо, що брацлавські хасиди святкуватимуть Рош га-Шану з 6 по 8 вересня. Багато прочан заздалегідь прибули в Україну, щоб відзначити новий рік за юдейським календарем в м. Умань, де похований лідер брацлавських хасидів Нахман.

Управління ДМС у Черкаській області