Навчання покращує роботу: для керівників структурних та територіальних підрозділів Міграційної…

Навчання покращує роботу: для керівників структурних та територіальних підрозділів Міграційної служби Черкащини провели заняття

Навчання покращує роботу: для керівників структурних та територіальних підрозділів Міграційної служби Черкащини провели заняття

Державна міграційна служба є розпорядником Єдиного державного демографічного реєстру, засобами якого оформлюються біометричні документи. Працівники служби щодня працюють із персональними даними громадян України, іноземців та осіб без громадянства. Основні засади Закону України «Про захист персональних даних» керівники територіальних підрозділів Управління ДМС у Черкаській області мали змогу обговорити з головним спеціалістом сектору юридичного забезпечення установи Вікторією НАЗАРЕНКО під час навчання на тему «Персональні дані: базові поняття. Порядок доступу до персональних даних». Тему обговорювали в режимі реального часу з використанням платформи для конференцзв’язку GoogleMeet.

Згадали визначення «персональних даних», що до них відноситься, про доступ третіх осіб до персональних даних та у яких випадках можливе поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних.

Вкотре працівникам територіальних підрозділів Управління наголосили на важливості дотримання вимог норм Закону, зокрема під час надання інформації про фізичну особу на запити третіх осіб.

Із керівниками структурних підрозділів Управління завідувач сектору організаційної роботи Анжела ОНИЩЕНКО провела практичні заняття на тему недоліків, що допускають працівники установи при роботі в СЕД «Мегаполіс». Розібрали найпоширеніші випадки. Нагадали, як готувати проєкти документів, формувати електронній образ внутрішніх та вихідних документів, додавати додатки до документів, створювати зв’язки між документами, узгоджувати проєкти документів (в тому числі: узгоджувати з використанням електронно-цифрового підпису, доопрацьовувати проєкти створюючи нові версії документів), наносити резолюції на документи, виконувати резолюції та контролювати виконання окремих резолюцій по документу та документів уцілому.

Підсумували, що СЕД «Мегаполіс» має величезний перелік опцій, який дозволяє відслідкувати весь шлях документа: від створення проєкту до отримання адресатом відповіді. Головне, вивчати та використовувати можливості, які надає система електронного документообігу.

Управління ДМС у Черкаській області