Мешканка Запорізької області вперше отримала паспорт громадянки України у 82 роки

Мешканка Запорізької області вперше отримала паспорт громадянки України у 82 роки

Мешканка Запорізької області вперше отримала паспорт громадянки України у 82 роки

Бабуся в захваті та дбайливо тримає в руках новеньку ID-картку - омріяний документ 82-річній Світлані Лепікаш вручили фахівці  Більмацького сектору управління Державної міграційної служби. До цього жінка мала лише радянський паспорт, який отримала 47 років тому, цей документ не дозволяв навіть підтвердити особу своєї володарки.

Пані Світлана звернулася по допомогу до Міграційної служби після того, як не змогла оформити документи для отримання пенсії за новим місцем проживання, куди переїхала до сина - інваліда 3-ї групи.

Звісно, фахівці служби не могли залишитися осторонь складної ситуації, в яку потрапила літня жінка. Головною складністю на шляху паспортизації стало те, що радянська "червона книжечка" була єдиним документом, що зберігся у бабусі, окрім того, отримувала документ вона свого часу у Криму, і весь архів наразі перебуває на тимчасово окупованій території, що не дозволяло ідентифікувати жінку.

Для проведення через суд процедури встановлення особи до допомоги доєдналося Більмацьке бюро правової допомоги – спеціалісти стали представниками бабусі у суді.

Після отримання судового документа з підтвердженням особи жінки - міграційники змогли оформити Світлані Лепікаш довгоочікуваний документ.

Жінка з великою радістю прийняла з рук працівників Міграційної служби новенький паспорт - відтепер, маючи ID-картку, пенсіонерка не лише зможе отримувати пенсію та субсидію, а й почуває себе повноцінною громадянкою рідної країни.

Управління ДМС у Запорізькій області