У Корсуні говорили про перший паспорт із вихованцями спортивної школи

У Корсуні говорили про перший паспорт із вихованцями спортивної школи

У Корсуні говорили про перший паспорт із вихованцями спортивної школи

Навчальний рік тільки-но розпочався, а міграційники вже розпочинають інформаційну кампанію серед здобувачів освіти на тему вчасного оформлення ID-картки. Адже попереду – державна підсумкова атестація (ДПА) та зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). А комплект реєстраційних документів для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні має містити копію паспорта громадянина України.

Про перший паспорт у 14 років та процедуру оформлення біометричної ID-картки розповів вихованцям Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Корсунь-Шевченківської міської ради начальник Корсунь-Шевченківського відділу Управління ДМС у Черкаській області Вадим ДРОБОТ.

Учні 7-8 класів дізналися, які документи необхідно взяти з собою до підрозділу Міграційної служби, як скористатися послугою з одночасним присвоєнням ідентифікаційного коду та оформленням першого паспорта, та як універсальний інтерактивний помічник чат-бот ДМС у популярних месенджерах Viber та Telegram допоможе записатися в електронну чергу та повідомить про готовність документа.

Вадим ДРОБОТ наголосив, що зволікати з оформленням ID-картки по досягненню 14-річного віку не варто, адже у цьому випадку не передбачене термінове оформлення документа. Виготовлену ID-картку власник отримає не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети. Для громадян, які досягли 14-річного віку, та отримують паспорт громадянина України вперше адміністративна послуга – безоплатна. А строк дії ID-картки для осіб віком від 14 до 18 років – 4 роки. До того ж, під час карантину перший паспорт у формі картки можна отримати у будь-якому підрозділі ДМС, незалежно від місця реєстрації.

Наостанок юним баскетболістам начальник Корсунь-Шевченківського підрозділу Міграційної служби презентував інформаційні буклети «Виповнилося 14 років – час оформити ID» та подарував баскетбольний м’яч від міграційників.

З ID просто, навіть підкорювати спортивні висоти.

Управління ДМС у Черкаській області