Результати тижня роботи під час операції “Мігрант”

Результати тижня роботи під час операції “Мігрант”

Результати тижня роботи під час операції “Мігрант”

Від початку операції «Мігрант» Управління з питань імміграції, тимчасового перебування та протидії нелегальній міграції ГУ ДМС у Львівській області невпинно працює задля виявлення порушників, які в карантинних умовах забули про дотримання міграційного законодавства.

Відтак, з 1 до 7 вересня прийнято 17 рішень про примусове повернення іноземців на територію походження, відносно 29-ох осіб складено адміністративні протоколи за ст. 203 КУпАП, з них одному заборонений в’їзд в Україну на три роки. Ще двох громадян притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 205 КУпАП (громадяни України, які запросили іноземців в Україну та не забезпечили їхню своєчасну реєстрацію).

Щодня відділом міграційного контролю та адміністративного провадження проводяться профілактичні заходи з метою виявлення осіб, що порушують міграційне законодавство.

Тож, за один сьогоднішній день, 7 вересня, на території Львівської області працівниками затримано та притягнуто до адмінвідповідальності 10-ох порушників. За ст. 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення (недотримання правил перебування в Україні) затримано двох осіб Головним управлінням ДМС у місті Львові та ще 2-ох у Червонограді.

Також по одному затриманому в Бродівському, Сокальському, Буському, Яворівському, Трускавецькому та Дрогобицькому районах. Ще одного порушника виявлено за ст.205 КУпАП у Буському районі.

Крім цього, прийнято рішення про примусове повернення на територію походження у ГУ ДМС Львівщини, Бродах, Дрогобичі, Яворові та Червонограді.

Додамо, що метою операції «Міграція» є запобігання та протидія нелегальній міграції, а також перевірка дотримання іноземцями/особами без громадянства встановлених правил перебування на території України.

Головне управління ДМС у Львівській області