Однією з перших на Буковині закордонний паспорт за допомогою застосунку «Дія» оформила мешканка…

Однією з перших на Буковині закордонний паспорт за допомогою застосунку «Дія» оформила мешканка Новоселицького району

Однією з перших на Буковині закордонний паспорт за допомогою застосунку «Дія» оформила мешканка Новоселицького району

Однією з перших мешканців Чернівецької області, що скористалися можливістю оформлення закордонного паспорта за допомогою електронної версії паспорта громадянина України у вигляді ID-картки у мобільному застосунку «Дія», стала 22-річна мешканка с. Подвірне Віолетта. 

Дівчина звернулася із відповідною заявою до Новоселицького відділу УДМС у Чернівецькій області та успішно пройшла процедуру оформлення, маючи з документів …лише телефон та квитанцію про оплату.

Під час заповнення заяви-анкети розбіжностей між інформацією про особу,  зчитаної зі смартфона, та відомостями, внесеними до ЄДДР,  працівниками міграційної служби виявлено не було. Тож процедура оформлення документа минула швидко та легко.

«Це дуже сучасно та зручно», - сказала відвідувачка, - адже немає потреби носити з собою додаткові документи ані під час оформлення, ані під час отримання вже готового паспорта».

Нагадаємо, що оформлення закордонного паспорта на підставі цифрового аналогу ID-картки стало можливим з прийняттям Верховною Радою Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» від 30 березня 2021 р., що вступив у дію 23 серпня 2021 р.

На підставі електронного паспорта у застосунку «Дія» тепер також можна отримати довідку про внесення відомостей до Єдиного державного демографічного реєстру.

Управління ДМС у Чернівецькій області