Спільна робоча нарада щодо операції “Мігрант”

Спільна робоча нарада щодо операції “Мігрант”

Спільна робоча нарада щодо операції “Мігрант”

Співробітники Жовківського відділу міграційної служби взяли участь у нараді з представниками прикордонного оперативно-розшукового відділу та відділу №2 Львівського РУП №1 ГУНП у Львівській області.

Темою зустрічі є обговорення подальших спільних заходів щодо запобігання порушення законодавства України про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, протидії нелегальній міграції та порушення ними правил перебування на території нашої держави.

Начальниця відділу Наталія ХИЖА стверджує, що уточнення плану взаємодій та визначення порядку взаємного обміну інформацією між державними органами, допоможуть зменшити недотримання іноземцями міграційного законодавства.

Сьогоднішня нарада проведена із метою координації зусиль, які направляються на виявлення осіб, що перебувають в Україні нелегально. Разом із представниками поліції та прикордонної служби визначені та розподілені сили/засоби, які залучатимуть до проведення заходів у межах закріплених ділянок відповідальності”, - додає пані Наталія.

Крім цього, офіцер прикордонного оперативно-розшукового відділу лейтенант Віталій КЕРТЕСА, розповів про стан запобігання та протидії порушенням міграційного законодавства, а також довів до відома присутніх, яка відповідальність чекає осіб, що порушили правила перебування на території України.

А вже представник поліції - начальник відділу, підполковник поліції Андрій ФЛИС виступив із оцінкою оперативної обстановки, пов’язаної з процесами міграції.

Тож, наприкінці наради вирішено посилити контроль за пересуванням транспортних засобів на основних шляхах та магістралях, проводити заходи під час практичного несення служби нарядів (екіпажів), забезпечити щоденний обмін інформацією оперативно-чергових служб, а під час виявлення порушення оперативно інформувати інші структури та проводити заходи щодо припинення такого правопорушення.

Нагадаємо, що заходи проводять у межах проведення спільної профілактичної операції “Мігрант”, практичний етап якої розпочався 1 вересня та триватиме до 1 жовтня цього року.

Головне управління ДМС у Львівській області