Операція «Мігрант» в області триває: ще одного іноземця з неврегульованим статусом та кримінальним…

Операція «Мігрант» в області триває: ще одного іноземця з неврегульованим статусом та кримінальним минулим буде видворено за межі України

Операція «Мігрант» в області триває: ще одного іноземця з неврегульованим статусом та кримінальним минулим буде видворено за межі України

Цієї ночі, з метою забезпечення примусового видворення, до Миколаївського ПТПІ було поміщено 35-річного громадянина Узбекистану, який не мав законних підстав для знаходження в Україні. Супровід здійснили спеціалісти відділу організації запобігання нелегальній міграції Міграційної служби області.

За десять років, які узбек прожив в Україні, він встиг неодноразово порушити закон: відбув умовне покарання за ст. 185 ч.3 КК (крадіжка) та , у листопаді 2020 року, не виконав рішення про примусове повернення за межі України, прийняте відносно нього Якимівським сектором УДМС. Замість того, щоб документуватися в посольстві та вчасно виїхати, зазначений іноземець перейшов на нелегальне становище, жив на вулиці і переховувався від міграційників.

Вчора, відразу після виявлення нелегала-безхатька поліцією Якимівського району, фахівці Якимівського сектору УДМС оперативно підготували позов до суду про примусове видворення та поміщення до ПТПІ незаконного мігранта, який було задоволено у повній мірі.

Після підтвердження громадянства та документування довідкою на повернення до батьківщини зазначеного іноземця буде примусово видворено з України.

Заборона на в’їзд в Україну для іноземця складає 8 років.

Управління ДМС у Запорізькій області