У Черкасах міграційники перевіряють законність перебування іноземців

У Черкасах міграційники перевіряють законність перебування іноземців

У Черкасах міграційники перевіряють законність перебування іноземців

У межах проведення оперативно-профілактичної операції «Мігрант» співробітники Управління ДМС у Черкаській області та підрозділів Черкас провели відпрацювання місць ймовірного перебування іноземців у місті.

Перед відпрацюваннями – поділ на групи, інструктаж та координація дій. Основне завдання – перевірити законність підстав перебування іноземних громадян в Україні.

Під час інспектування було виявлено чотирьох порушників міграційного законодавства.

Зокрема, двоє громадян Республіки Азербайджан, 49-ти та 52-ох років, без дозволу на працевлаштування в Україні торгували на місцевому базарі. Один заїхав в Україну по безвізовому режиму в’їзду, інший – документований посвідкою на тимчасове проживання.

На іноземців склали адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 203 КУпАП та наклали штраф по 1700 грн.

32-річному громадянину Республіки Узбекистан, окрім слати штрафу у 1700 грн (за ч. 1 ст. 203 КУпАП), доведеться ще й примусово повернутися до країни громадянської належності. Іноземець приїхав в Україну на запрошення тітки ще півтора роки тому. Через карантин та особисті причини додому повертатися не поспішав, порушуючи міграційні правила перебування в Україні.

Тітку іноземця, громадянку України, яка оформлювала запрошення племіннику та була приймаючою стороною, притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 205 КУпАП та оштрафували на 340 грн.

Загалом з початку операції «Мігрант», тобто з 25 серпня, на Черкащині виявлено 47 порушників міграційного законодавства, з яких 22 – нелегальні мігранти.

Управління ДМС у Черкаській області