По завершенню Рош га-Шана: у Міграційній службі підсумували роботу під час перебування прочан в…

По завершенню Рош га-Шана: у Міграційній службі підсумували роботу під час перебування прочан в Умані

По завершенню Рош га-Шана: у Міграційній службі підсумували роботу під час перебування прочан в Умані

В Управлінні ДМС у Черкаській області підвели підсумки роботи протягом прибуття паломників-хасидів до Умані для святкування Рош га-Шана з 6 по 8 вересня. Нараду за участю територіальних підрозділів Управління провели в режимі онлайн-конференції.

Начальник Управління ДМС у Черкаській області Іван ШАПРАН зазначив, що у цьому році паломники заздалегідь прибули в Україну, зважаючи на досвід минулого року, коли приїзду прочан в Умань перешкодили введені в Україні посилені карантинні заходи.

За місяць до святкування Рош га-Шана, на початку серпня, в Умань прибуло близько 5 тисяч хасидів. На початку вересня їх вже налічувалося понад 29 тисяч. Близько 90% брацлавських хасидів прибули в Умань з Держави Ізраїль.

Для спільних відпрацювань із правоохоронними органами та підмоги Уманському відділу міграційної служби з обласного центру до Умані було відряджено трьох працівників Управління ДМС у Черкаській області. Співробітники служби перевіряли підстави перебування паломників-хасидів в Україні.

Загалом з 01 серпня до 07 вересня працівниками Міграційної служби Черкаської області спільно з співробітниками Нацполіції області в м. Умань були виявлені 22 порушники міграційного законодавства серед паломників-хасидів. Зокрема, складено 16 адміністративних протоколів за ст. 203 КУпАП та 1 протокол за ст. 204 КУпАП. 11 прочанам оголошено рішення про примусове повернення до країни походження або третьої країни, стосовно 1 особи Уманським міськрайонним судом Черкаської області прийняте рішення про примусове видворення з території України. Винесено 2 рішення про заборону в’їзду, одне строком на 3 роки, інше – на 5 років. Скорочено строк перебування 5 особам.

Іван ШАПРАН подякував Уманському підрозділу та іншим працівникам за злагоджену роботу під час інспектувань законності перебування прочан у місті.

Не дивлячись на те, що дві третини хасидів після святкування Рош га-Шана вже виїхали з України, відпрацювання для перевірки додержання іноземцями та особами без громадянства встановлених правил перебування на території області продовжуються. Практичний етап операції «Мігрант» триватиме до 01 жовтня.

Управління ДМС у Черкаській області