Міграційники Донеччини продовжують виявляти порушників міграційного законодавства

Міграційники Донеччини продовжують виявляти порушників міграційного законодавства

Міграційники Донеччини продовжують виявляти порушників міграційного законодавства

Відповідно до оголошених ДМС України цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням іноземцями законодавства України в міграційній сфері, під умовною назвою «Мігрант», які проводяться на усій території України з 01 вересня п.р. та з метою виконання рішень, прийнятих 26 серпня на міжвідомчій нараді з представниками контролюючих та правоохоронних органів Донецької області і спрямованих на протидію незаконній міграції та зменшення впливу цього явища на економічну, соціальну та інші сфери життєдіяльності в регіоні, 09 вересня у м. Маріуполь проведено раптові перевірки однієї з сфер діяльності нелегальних мігрантів.           

Так, Головним управлінням ДМС у Донецькій області у взаємодії з Головним відділом БКОЗ Служби безпеки України у Донецькій та Луганській областях та за участі представників Маріупольського міського центру зайнятості проведено перевірки підстав торгівельної діяльності іноземців, які здійснюють продаж сухофруктів, овочевих та баштанних, переважно, в сеті торгівельних мереж «Сільпо» та «Амстор».                                                      

Перевірками встановлено, що у деяких з цих «точок продажу» торгівля здійснюється іноземцями та у відповідності до вимог законодавства, згідно оформлених дозволів на працевлаштування в Україні та тимчасове проживання. Разом з тим, виявлено і факти здійснення цієї діяльності з грубим порушенням законодавства та без оформлення дозвільних документів.                   

За виявленими фактами порушень, іноземців та осіб, які надавали їм можливість здійснення торгівлі, притягнуто до адміністративної відповідальності. У той же час, відносно громадянина Азербайджанської Республіки, який прибув в Україну з метою навчання і знаходиться на денній формі навчання одного з вищів м. Маріуполь, але фактично займається торгівлею, прийнято рішення про примусове повернення в Азербайджанську Республіку.

Відпрацювання об’єктів діяльності іноземних громадян, здійснюється повсюдно по території області з метою комплексного підходу до викоренення незаконної міграції на території області, як явища взагалі або ж мінімізації її впливу на суспільні відносини. Так, 10 вересня у взаємодії з співробітниками Головного управління поліції Донеччини, у м. Покровськ припинено діяльність групи незаконних мігрантів - громадян Республіки Узбекистан, що займались торгівлею під керівництвом свого земляка, який постійно проживає в Україні.                                                                                                                                            

Усі встановлені порушники притягнуті до відповідальності, заходи з подолання порушень міграційного законодавства на території області тривають.   

Головне управління ДМС у Донецькій області