УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Міграційники Донеччини продовжують виявляти порушників міграційного законодавства

Міграційники Донеччини продовжують виявляти порушників міграційного законодавства

Міграційники Донеччини продовжують виявляти порушників міграційного законодавства

Відповідно до оголошених ДМС України цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням іноземцями законодавства України в міграційній сфері, під умовною назвою «Мігрант», які проводяться на усій території України з 01 вересня п.р. та з метою виконання рішень, прийнятих 26 серпня на міжвідомчій нараді з представниками контролюючих та правоохоронних органів Донецької області і спрямованих на протидію незаконній міграції та зменшення впливу цього явища на економічну, соціальну та інші сфери життєдіяльності в регіоні, 09 вересня у м. Маріуполь проведено раптові перевірки однієї з сфер діяльності нелегальних мігрантів.           

Так, Головним управлінням ДМС у Донецькій області у взаємодії з Головним відділом БКОЗ Служби безпеки України у Донецькій та Луганській областях та за участі представників Маріупольського міського центру зайнятості проведено перевірки підстав торгівельної діяльності іноземців, які здійснюють продаж сухофруктів, овочевих та баштанних, переважно, в сеті торгівельних мереж «Сільпо» та «Амстор».                                                      

Перевірками встановлено, що у деяких з цих «точок продажу» торгівля здійснюється іноземцями та у відповідності до вимог законодавства, згідно оформлених дозволів на працевлаштування в Україні та тимчасове проживання. Разом з тим, виявлено і факти здійснення цієї діяльності з грубим порушенням законодавства та без оформлення дозвільних документів.                   

За виявленими фактами порушень, іноземців та осіб, які надавали їм можливість здійснення торгівлі, притягнуто до адміністративної відповідальності. У той же час, відносно громадянина Азербайджанської Республіки, який прибув в Україну з метою навчання і знаходиться на денній формі навчання одного з вищів м. Маріуполь, але фактично займається торгівлею, прийнято рішення про примусове повернення в Азербайджанську Республіку.

Відпрацювання об’єктів діяльності іноземних громадян, здійснюється повсюдно по території області з метою комплексного підходу до викоренення незаконної міграції на території області, як явища взагалі або ж мінімізації її впливу на суспільні відносини. Так, 10 вересня у взаємодії з співробітниками Головного управління поліції Донеччини, у м. Покровськ припинено діяльність групи незаконних мігрантів - громадян Республіки Узбекистан, що займались торгівлею під керівництвом свого земляка, який постійно проживає в Україні.                                                                                                                                            

Усі встановлені порушники притягнуті до відповідальності, заходи з подолання порушень міграційного законодавства на території області тривають.   

Головне управління ДМС у Донецькій області