Особливості документування звільнених від покарання осіб

Особливості документування звільнених від покарання осіб

Особливості документування звільнених від покарання осіб

Управлінням Державної міграційної служби України в Херсонській області разом з представниками регіонального представництва в АР Крим та м. Севастополі, Головного Управління Національної поліції України в АР Крим та м. Севастополі, сектору у Херсонській області Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та адміністрації Державної установи «Північна виправна колонія № 90», а також представниками від громадських організацій було прийнято участь у круглому столі, що стосувався проблематики оформлення документів особам, які звільняються з місць відбування покарання.

Так, у закладах Херсонської області відбувають покарання без паспортів громадянина України 183 особи, з яких 15 мешканців ТОТ АР Крим. Протягом січня-серпня поточного року підрозділами міграційної служби вже видано 155 паспортів громадянина України особам, які відбувають покарання, у тому числі 6 особам, які є жителями півострова.

У ході обговорення було зазначено, що з часу тимчасової окупації території АР Крим у місцях відбування покарань на материковій частині України знаходяться особи, які до засудження проживали на півострові і в яких відсутні документи, що посвідчують особу. Під час документування зазначеної категорії громадян виникають певні труднощі, пов’язані з тим, що територія є окупованою і відсутні будь-які документальні підтвердження для ідентифікації особи.

Учасники заходу зазначили, що своєчасне документування осіб, які відбувають покарання та звільняються сприятиме їх соціалізації. Також наголошено на важливості співпраці та обміні інформацією між всіма учасниками заходу задля досягнення спільної мети.

Управління ДМС у Херсонській області