УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Надано допомогу особі, яка потрапила у складну життєву ситуацію

Надано допомогу особі, яка потрапила у складну життєву ситуацію

Надано допомогу особі, яка потрапила у складну життєву ситуацію

Працівники Індустріального відділу у місті Харкові ГУ ДМС у Харківській області документували Довідкою про звернення за визнанням особою без громадянства Олександра Сергійовича.

Пан Олександр народився на Донеччині, де й отримав свій паспорт громадянина СРСР, проходив військову службу в українському Севастополі та російському Магадані. Через складні життєві обставини чоловік не зміг вчасно оформити паспорт громадянина України замість паспорта громадянина СРСР, а у 2000-х роках Олександр Сергійович втратив свій документ.

Відсутність власного житла та проблеми зі здоров`ям змусили пана Олександра звернутися до Харківського міського центра реінтеграції бездомних осіб, працівники якого надали чоловіку первинну соціальну допомогу та організували візит до Індустріального відділу у місті Харкові ГУ ДМС у Харківській області, вхід та приміщення якого адаптовані до потреб людей з обмеженими можливостями.

Після проведення відповідної процедури чоловіка було документовано Довідкою про звернення за визнанням особою без громадянства – документом, який посвідчує його особу та підтверджує законність перебування на території України.

Цей документ – це лише початок довгого шляху до отримання паспорта громадянина України, але завдяки зусиллям працівників Міграційної служби Харківської області вдалося зробити перші (а головне – успішні!) кроки на шляху до мети.

Головне управління ДМС у Харківській області