Участь Міграційної служби Житомирської області в онлайн зустрічі із засудженими

Участь Міграційної служби Житомирської області в онлайн зустрічі із засудженими

Участь Міграційної служби Житомирської області  в онлайн зустрічі із засудженими

Заступник начальника відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції  Марина ФІЛЬО у складі групи експертів взяла участь в онлайн зустрічі  із засудженими, які готуються до звільнення з Житомирської виправної колонії (№4).

Захід організовано за сприянням Експертного центру з прав людини спільно з Філією ДУ «Центр пробації» у Житомирській області та Спостережною комісією Житомирської міської ради, що реалізують пілотну ініціативу «Створення безпечної системи реінтеграції осіб, які звільняються з місць відбування покарання в умовах COVID-19».

Зустріч присвячена допомозі засудженим, які відбули покарання у виді позбавлення волі вирішити нагальні проблеми, що виникають у них під час підготовки та після звільнення.

Під час консультації до спеціалістів було поставлено низку запитань, на які засуджені одержали чіткі відповіді.

Особливу увагу було приділено:

  • отриманню довідки про реєстрацію в територіальних громадах;
  • отриманню статусу безробітного та порядок отримання коштів. Які документи необхідно надати в Центр зайнятості населення;
  • порядку звернення особи, яка звільнилася, до медичних територіальних організацій для отримання медичної допомоги;
  • оформленню декларацій із сімейним лікарем;
  • порядку виїзду за кордон особам, які звільняються з місць позбавлення волі умовно-достроково та по відбуттю терміну призначеного покарання.

Управління ДМС у Житомирській області