Діємо на випередження: в центрі Запоріжжя іноземцям роз’яснили їх права і обов’язки та перевірили…

Діємо на випередження: в центрі Запоріжжя іноземцям роз’яснили їх права і обов’язки та перевірили на законність перебування в Україні

Діємо на випередження: в центрі Запоріжжя іноземцям роз’яснили їх права і обов’язки та перевірили на законність перебування в Україні

Оперативні міжвідомчі заходи, спрямовані на попередження здійснення адміністративних правопорушень в міграційній сфері, вчора в рамках операції «Мігрант» провели працівники відділу організації запобігання нелегальній міграції Міграційної служби, разом із представниками СБУ, ДПСУ та УМП області.

Відомствами було відпрацьовано одне з найбільших місць скупчення іноземців, зокрема студентів, - територію поблизу студентського містечка  ЗДМУ в районі 6 міської лікарні.

Основною метою проведених заходів було роз’яснити іноземцям їх права та обов’язки в частині законності перебування на території України.

Усього роз’яснювальна робота була проведена з близько 80 іноземними громадянами.

Не обійшлося і без порушників. Міграційники виявили громадянина Туркменістану 1995 року народження, який цього літа, після закінчення одного з вишів міста та скасування посвідки на тимчасове проживання, не виїхав на батьківщину, а залишився та перейшов на нелегальне становище в Україні.

Стосовно незаконного мігранта Вознесенівським відділом УДМС було складено адміністративний протокол за ст. 203 КУпАП, накладено штраф та прийнято рішення про примусове повернення за межі України із забороною в’їзду на 3 роки.

Ще двох порушників міграційного законодавства було притягнено до адміністративної відповідальності та оштрафовано: за ст. 203 КУпАП 38-річного громадянина Вірменії, який знаходився в нашій країні без документів на право проживання та, за ст. 205 КУпАП,  його співмешканку за невжиття заходів щодо забезпечення своєчасної реєстрації.

Управління ДМС у Запорізькій області