За порушення правил перебування кожному третьому іноземцеві заборонено на певний час відвідувати…

За порушення правил перебування кожному третьому іноземцеві заборонено на певний час відвідувати Україну

За порушення правил перебування кожному третьому іноземцеві заборонено на певний час відвідувати Україну

Готелі, хостели, ринки, вокзали – найпоширеніші місця, які зараз є об’єктами пильної уваги працівників міграційної служби. На території Івано-Франківської області продовжуються профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант», спрямовані на протидію нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства України у міграційній сфері.

Від початку проведення посилених заходів у регіоні виявлено 31 іноземця з неврегульованим статусом. Найчастіше йдеться про факти порушення термінів перебування громадян інших країн на території України. З числа правопорушників найбільше громадян Російської Федерації, Молдови, Азербайджану, Білорусі. Практично щодо кожного третього іноземця, який допустив порушення міграційного законодавства, прийнято рішення про заборону його в’їзду в Україну до певного часу, одному іноземцеві скорочено термін перебування в Україну і зобов’язано дочасно виїхати до країни походження.

До адміністративної відповідальності за порушення міграційного законодавства притягнуто загалом понад півсотні як іноземців, так і громадян України. 

Як і раніше, міграційна служба Прикарпаття сподівається на сприяння та інформацію від небайдужих громадян  стосовно  того чи іншого іноземного громадянина з підозрілою поведінкою чи сумнівним заняттям. Кожна отримана інформація є і буде предметом неупередженої   перевірки. Для цього відкритий канал телефонів «гарячої лінії» УДМС в області (0342) 53-44-55  і  (0342)  55-31-12, а також Facebook Messenger  офіційної сторінки УДМС в області.

Управління ДМС в Івано-Франківській області