Незнання міграційного законодавства приводить до відповідальності

Незнання міграційного законодавства приводить до відповідальності

Незнання  міграційного законодавства приводить до відповідальності

Працівники Уманського відділу Управління ДМС у Черкаській області примусово повертають до країни громадянської належності двох громадян Держави Ізраїль.

53-річний іноземець протермінував дозволений строк перебування в Україні. Його притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП та наклали штраф у 2040 грн. Покинути територію України самостійно він зобов’язався до 22 жовтня.

35-річний громадянин Держави Ізраїль прибув в Україну ще понад пів року тому. Відсвяткував Рош га-Шану, але виїжджати не поспішав. Міграційникам пояснив, що співвітчизники в Умані «проконсультували» про дозволений строк перебування в Україні. На їхню думку, це 6 місяців, замість 90 днів протягом 180.

За порушення міграційного законодавства на іноземця складено адміністративний протокол за ст. 203 КУпАП та накладено штраф у 3400 грн. На виїзд з України у нього є лише 5 днів. А от повернутися сюди не матиме змоги впродовж 3 років через встановлену заборону в’їзду.

Щоб незнання не приводили до відповідальності, іноземцям необхідно користуватися сервісом «Міграційний калькулятор» (https://dmsu.gov.ua/services/migcalculator.html), за допомогою якого можна розрахувати кількість днів перебування у країні або ж звернутися за фаховою консультацією до будь-якого підрозділу Міграційної служби, у тому числі й дистанційно (контакти тут → https://dmsu.gov.ua/cherkasy).

Нагадаємо, що на території області до 01 жовтня 2021 року триває оперативно-профілактична операція «Мігрант». Протягом тижня, із 17 по 23 вересня, на Черкащині виявлено 38 порушників міграційного законодавства, з яких 14 – нелегальних мігрантів. Загалом на них накладено штрафів у розмірі 59 500 грн.

Управління ДМС у Черкаській області