Із керівниками відділів та секторів Міграційної служби Черкащини провели зустріч онлайн

Із керівниками відділів та секторів Міграційної служби Черкащини провели зустріч онлайн

Із керівниками відділів та секторів Міграційної служби Черкащини провели зустріч онлайн

В Управлінні ДМС у Черкаській області провели нараду з територіальними підрозділами в режимі онлайн. Головними питаннями обговорення були проміжні результати проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант» на території області, стан вакцинації від коронавірусу серед працівників установи та дотримання антикорупційного законодавства.

Начальник Управління ДМС у Черкаській області Іван ШАПРАН зазначив, що протягом проведення оперативно-профілактичної операції «Мігрант», тобто з 25 серпня по сьогодні, 24 вересня, на Черкащині було виявлено 122 порушника міграційного законодавства, з яких 50 – нелегальні мігранти. Загальна сума накладених штрафів на них становить 224 672 грн.

До завершення операції «Мігрант» залишився тиждень, протягом якого посилено проводитимуться відпрацювання для перевірки додержання іноземцями та особами без громадянства встановлених правил перебування на території України.

Питання здоров’я працівників Управління та безпеки відвідувачів залишаються в пріоритеті. Саме тому важливо продовжувати кампанію з вакцинації проти коронавірусу, аби зупинити поширення небезпечної хвороби і подбати про колективний імунітет. Понад 60% працівників Управління ДМС у Черкаській області вже щеплені від COVID-19.

Під час наради було зазначено, що в Міністерстві охорони здоров’я України затвердять чіткий перелік професій виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням від коронавірусної інфекції. До нього включать працівників закладів освіти, працівників центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також працівників місцевих державних адміністрацій.

Відповідне протокольне рішення прийняли 22 вересня на засіданні Уряду.

Наостанок Іван ШАПРАН нагадав, що у країні продовжують діяти протиепідемічні заходи та обмеження, яких необхідно дотримуватися і працівникам установи, і отримувачам адміністративних послуг.

Управління ДМС у Черкаській області