На Буковині в рамках операції «Мігрант» виявлено 6-х неврегульованих мігрантів

На Буковині в рамках операції «Мігрант» виявлено 6-х неврегульованих мігрантів

На Буковині в рамках операції «Мігрант» виявлено 6-х неврегульованих мігрантів

6-х неврегульованих мігрантів виявили працівники УДМС у Чернівецькій області в рамках операції «Мігрант» впродовж поточного тижня. Загалом від початку проведення операції виявлено 33-х іноземців, що перебували на території України в порушення вимог міграційного законодавства. Щодо усіх виявлених «нелегалів» прийнято рішення про примусове повернення до країн походження.

Водночас міграційниками вподовж поточного тижня зафіксовано 19 випадків порушення міграційного законодавства (від початку проведення операції – 69):

  • 17 – за ст. 203 КУпАП (загалом 60),
  • 1 – за ст. 203-1 КУпАП;
  • 1 – за ст. 204 КУпАП;
  • 3 – за ст. 205 КУпАП; 
  • 2 – за ст. 206 КУпАП (загалом 4).

На порушників накладено штрафів на понад 41 тис. грн. (від початку проведення операції – на 140,4 тис. грн.).

До прикладу, у Чернівцях міграційники виявили 3-х громадян Молдови, які ухилялися від виїзду з України по завершенні терміну перебування. До порушників застосовано адмін.-стягнення згідно вимог ч. 1 ст. 203 КУпАП. Вживаються заходи щодо притягнення до адміністративної відповідальності приймаючої сторони – мешканця обласного центру, громадянина України.

Також у Глибоці, Герці, Чернівцях, Сокирянах те Кельменцях виявлено громадян Туркменістану,  Румунії, РФ та Молдови,  які проживали в України за недійсними документами. Усіх іноземців притягнуто до адмін.-віповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП та оштрафовано.

Окрім того, працівники Новоселицького відділу УДМС у Чернівецькій області спільно зі співробітниками поліції притягнули до адміністративної відповідальності громадянина України за ст. 206 КУпАП. За порушення порядку надання іноземцю житла йому довелося сплатити штраф.

Поза тим, трьох громадян Індії, які проігнорували припис ДМС про примусове повернення за перевищення термінів перебування на території України, працівники УДМС у Чернівецькій області повторно притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 КУпАП та оштрафували. Першотравневий районний суд м. Чернівці ухвалив щодо зазначених іноземців рішення про примусове видворення за межі країни. Керівництвом УДМС прийнято рішення про заборону в’їзду в Україну терміном на 5 років.

Заходи в рамках операції «Мігрант» тривають.

Управління ДМС у Чернівецькій області