Виявлено чергового порушника міграційного законодавства

Виявлено чергового порушника міграційного законодавства

Виявлено чергового порушника міграційного законодавства

В Україні тривають цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

Упродовж останнього тижня проведено кілька рейдів з метою виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території України

У ході проведення таких заходів, співробітниками одного з територіальних підрозділів Головного управління ДМС у Донецькій області виявлено громадянина Демократичної Республіки Конго М. Під час перевірки  громадянин не зміг надати жодних дозвільних документів для проживання в Україні, як іноземцю.

Як виявилось, іноземець прибув в Україну з метою навчання у місті Харків, але до місця навчання так і не прибув. Замість цього одружився на громадянці України і проживав разом з нею в одному із селищ Донецької області.

Порушника притягнуто до адміністративної відповідальності  за ч. 1 ст. 203 КУпАП та стосовно нього прийнято рішення про примусове повернення з України. До 14 жовтня поточного року  він повинен залишити територію нашої держави.

Головне управління ДМС у Донецькій області