Зустріч керівника міграційної служби Львівщини із Віце Консулом Америки

Зустріч керівника міграційної служби Львівщини із Віце Консулом Америки

Зустріч керівника міграційної служби Львівщини із Віце Консулом Америки

Під час перебування у культурній столиці України, Віце Консул Сполучених Штатів Америки Антон ВОЖЕЙКО, завітав у Головне управління ДМС Львівщини. Зокрема, найважливішим питанням під час зустрічі було дотримання громадянами міграційного законодавства.

Начальник Ярослав СКИБА розповів, що впродовж 2021 року порушників серед американців було небагато. З них десять протоколів про адміністративне порушення, шість рішень про примусове повернення та одна заборона в’їзду в Україну через порушення правил дорожнього руху.

Крім цього, представника Сполучених Штатів Америки цікавило питання порядку оформлення документів на тимчасове та постійне місце проживання, надання додаткових довідок та вартість послуг у Державній міграційній службі.

Загалом, у Львівській області на підставах постійного місця проживання перебувають 162 громадяни США. Основна частина таких документовані посвідками на постійне проживання в Україні, оскільки вони одружені з громадянами України або мають тут дітей чи батьків.

Ще 169 осіб перебувають в Україні на тимчасовому проживанні, метою якого є працевлаштування, навчання, возз'єднання сім’ї тощо.

Варто додати, що громадяни США зобов’язуються припинити громадянство попередньої країни для того, щоб отримати українське.

Наприкінці зустрічі Ярослав СКИБА та Антон ВОЖЕЙКО домовилися про подальші спільні дії у випадку виявлення осіб, що порушують правила перебування в Україні.

Віце Консул США відмітив роботу міграційної служби залишившись задоволеним, а також запевнив у готовності допомагати у разі необхідності вирішити проблемні питання.

Головне управління ДМС у Львівській області