УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Зустріч керівника міграційної служби Львівщини із Віце Консулом Америки

Зустріч керівника міграційної служби Львівщини із Віце Консулом Америки

Зустріч керівника міграційної служби Львівщини із Віце Консулом Америки

Під час перебування у культурній столиці України, Віце Консул Сполучених Штатів Америки Антон ВОЖЕЙКО, завітав у Головне управління ДМС Львівщини. Зокрема, найважливішим питанням під час зустрічі було дотримання громадянами міграційного законодавства.

Начальник Ярослав СКИБА розповів, що впродовж 2021 року порушників серед американців було небагато. З них десять протоколів про адміністративне порушення, шість рішень про примусове повернення та одна заборона в’їзду в Україну через порушення правил дорожнього руху.

Крім цього, представника Сполучених Штатів Америки цікавило питання порядку оформлення документів на тимчасове та постійне місце проживання, надання додаткових довідок та вартість послуг у Державній міграційній службі.

Загалом, у Львівській області на підставах постійного місця проживання перебувають 162 громадяни США. Основна частина таких документовані посвідками на постійне проживання в Україні, оскільки вони одружені з громадянами України або мають тут дітей чи батьків.

Ще 169 осіб перебувають в Україні на тимчасовому проживанні, метою якого є працевлаштування, навчання, возз'єднання сім’ї тощо.

Варто додати, що громадяни США зобов’язуються припинити громадянство попередньої країни для того, щоб отримати українське.

Наприкінці зустрічі Ярослав СКИБА та Антон ВОЖЕЙКО домовилися про подальші спільні дії у випадку виявлення осіб, що порушують правила перебування в Україні.

Віце Консул США відмітив роботу міграційної служби залишившись задоволеним, а також запевнив у готовності допомагати у разі необхідності вирішити проблемні питання.

Головне управління ДМС у Львівській області