У кризовій ситуації варто розраховувати на допомогу небайдужих

У кризовій ситуації варто розраховувати на допомогу небайдужих

У кризовій ситуації варто розраховувати на допомогу небайдужих

З 1 до 10 грудня у людних місцях курортного містечка Яремче на Івано-Франківщині можна зустріти своєрідних волонтерів, які розповсюджують серед місцевих мешканців і туристів листівки та буклети. Інформаційно-роз’яснювальні матеріали стосуються проблематики насильства стосовно людини.

Як відомо, щороку упродовж першої зимової декади в Україні проводяться різноманітні  заходи у рамках Всесвітньої акції «16 днів проти насильства». Власне ця акція покликана наблизити когось з громадян до розуміння, а іншого - до усвідомлення того, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав. І коли  права людини порушуються, то не потрібно про це мовчати. У кризовій ситуації варто розраховувати на допомогу небайдужих.

Як діяти, куди звернутися, на яку підтримку сподіватися від держаних органів – універсальної відповіді немає. У кожному разі незайвою буде інформація про  послуги, які пропонують і виконують соціальні служби для  постраждалих від домашнього насилля.

До доброї справи, організованої виконавчим комітетом Яремчанської міської ради, у якості волонтерів долучилися  працівники Яремчанського відділу УДМС в області, правники, медики, освітяни, а також активісти громадських організацій.  Крім того, буклети інформаційно-роз'яснювального спрямування отримують й відвідувачі територіального підрозділу міграційної служби.

Управління ДМС в Івано-Франківській області