Ще п’ятьох порушників виявили міграціники в Умані, Христинівці та Чигирині

Ще п’ятьох порушників виявили міграціники в Умані, Христинівці та Чигирині

Ще п’ятьох порушників виявили міграціники в Умані, Христинівці та Чигирині

Христинівські міграційники виявили неврегульованого мігранта з Молдови. 52-річний іноземець більше місяця протермінував дозволений строк перебування в Україні. За порушення нестиме адміністративну відповідальність за ст. 203 КУпАП та сплатить штраф у 2040 грн. Відповідно до рішення про примусове повернення до країни походження, покинути територію України іноземець зобов’язаний до 28 жовтня 2021 року.

Громадяни Португалії, як і громадяни Молдови, користуються безвізовим режимом в’їзду в Україну та можуть перебувати тут до 90 днів протягом 180 днів. 63-річного громадянина Португалії, який після сплину дозволеного строку перебування не виїхав з України, виявили уманські міграційники у середмісті. Іноземець приїхав у Маньківку відвідати хвору матір, а в Умані перебував у справах.

За порушення міграційного законодавства його притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП та наклали штраф у 1700 грн. примусово покинути Україну іноземець зобов’язаний до 27 жовтня 2021 року.

На Чигиринщині оштрафували 46-річну особу без громадянства за не здійснений обмін посвідки на постійне проживання після досягнення 45-річного віку. Посвідка на постійне проживання без безконтактного електронного носія підлягає обміну у зв’язку із досягненням 25-річного та 45-річного віку. Після обміну документа, жінка отримає біометричну посвідку на постійне проживання строком на 10 років.

Двоє громадян Вірменії сплатять штраф по 2040 грн. 37-річний іноземець, який працював на Уманщині асфальтоукладальником без дозволу на працевлаштування, притягнутий до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП.

На його 34-річного співвітчизника-роботодавця, який надав робоче місце, склали адміністративний протокол за ст. 204 КУпАП.

Зазначимо, що працівники Міграційної служби інспектують місця ймовірного перебування іноземців для перевірки дотримання міграційного законодавства у межах проведення оперативно-профілактичної операції «Мігрант».

Управління ДМС у Черкаській області