Черкащани поважного віку оформлюють біометричні паспорти для виїзду за кордон

Черкащани поважного віку оформлюють біометричні паспорти для виїзду за кордон

Черкащани поважного віку оформлюють біометричні паспорти для виїзду за кордон

Євгенію Івановичу наприкінці листопада виповниться 90 років. Він планує невдовзі відвідати Польщу, а для цього йому необхідний паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Із біометричним паспортом матиме змогу скористатися безвізовим режимом в’їзду.

Заяву на оформлення біометричного документа подав у секторі оформлення документів № 1 Управління ДМС у Черкаській області. Вирішив, що оформлюватиме паспорт за 20 робочих днів, адже до запланованої дати від’їзду достатньо часу. Все, що знадобилося Євгенію Івановичу для оформлення – це паспорт громадянина України, ідентифікаційний код, квитанція про сплату адміністративного збору та 15 хвилин вільного часу.

Емі Василівні – 87 років. Вона сьогодні вдруге прийшла до підрозділу Міграційної служби, на отримання виготовленого закордонного паспорта. Черкащанка замовляла терміновий документ, за 7 робочих днів. Каже, швидко, якісно та зручно.

Ема Василівна планує поїздку до країни, де народилася ‒ до Казахстану. Навіть не думала, що стане власницею біометричного документу у такому поважному віці.

Нагадаємо, що паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформлюється особам від народження. Запланувати візит до Міграційної служби для оформлення закордонного паспорта чи ID-картки допоможе онлайн-сервіс «Електронна черга» → https://dmsu.gov.ua/services/online.html.

Управління ДМС у Черкаській області