УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Протидія домашньому насильству та боротьба з торгівлею людьми. В Миколаєві відбулось засідання…

Протидія домашньому насильству та боротьба з торгівлею людьми. В Миколаєві відбулось засідання координаційної ради з питань сімʼї і жінок

Протидія домашньому насильству та боротьба з торгівлею людьми. В Миколаєві відбулось засідання координаційної ради з питань сімʼї і жінок

04 жовтня 2021 року головний спеціаліст із звʼязків з громадськістю та ЗМІ УДМС України в Миколаївській області Олена Асєєва прийняла учать у засіданні координаційної ради з питань сімʼї і жінок при облдержадміністрації в Миколаївській області.

В зустрічі також прийняли участь заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації – голова координаційної ради Олександр Трайтлі, директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва, Старший інспектор з особливих доручень відділу дільничних офіцерів поліції управління превентивної діяльності ГУНП України в Миколаївській області Олександр Козловець, директор Миколаївського благодійного фонду «Любисток» Маргарита Пархоменко та представники територіальних громад Миколаївщини.

На засіданні ради були розглянуті заплановані заходи до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, а саме 18 жовтня запланована хода з чорними зонтами по вулиці Соборній та на території кожної територіальної громади.

Директор Миколаївського благодійного фонду «Любисток» Маргарита Пархоменко повідомила, що за результатами досліджень Міжнародної організації з міграції (МОМ) за 9 місяців 2021 року біля 260 тисяч громадян потрапили в пастку торгівлі людьми. В звʼязку з цим планується навчання дітей та юнаків в учбових закладах.

Під час навчання тренерами буду запропоновано юнакам пройти онлайн-квест з безпечного працевлаштування, що дасть можливість оминути ситуацію торгівлі людьми, втрати коштів, насилля, тощо. Після проходження квесту тренери нададуть вірні відповіді та розʼяснення, як що людина допустила помилку, після чого можна отримати сертифікат.

Також було прийнято рішення посилити взаємодію між службами щодо термінового реагування на повідомлення про випадки домашнього насильства та проводити роботу з обізнання населення з протидії домашньому насильству та підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Під час проведення заходу було обговорено багато питань щодо взаємодії між службами, проблемні питання, які виникають під час роботи, також лунали пропозиції щодо вдосконалення роботи та прийняття примусових заходів для кривдників.

Наприкінці зустрічі було вирішено посилити співпрацю та взаємодію між службами, систематично проводити робочі зустрічі з метою обміном інформацією, вирішенню проблемних питань, які виникають в процесі виконання службових обовʼязків.

Управління ДМС у Миколаївській області