На оперативній нараді в Управлінні ДМС у Волинській області підсумували результати проведення операції…

На оперативній нараді в Управлінні ДМС у Волинській області підсумували результати проведення операції «Мігрант».

На оперативній нараді в Управлінні ДМС у Волинській області підсумували результати проведення операції «Мігрант».

В період з 25 серпня по 01 жовтня 2021 року працівниками УДМС у Волинській області було організовано та проведено цільові профілактичні заходи з виявлення іноземців та осіб без громадянства, які нелегально перебувають на території області.

В ході проведення заходів на території Волинської області здійснювалась перевірка ринків, вокзалів, автостанцій та навчальних закладів. Усього до операції було залучено 90 осіб, з них 50 працівників УДМС в області та 40 працівників національної поліції.

Проведеними адміністративно – правовими заходами по забезпеченню контролю за дотриманням чинного законодавства про правовий статус іноземців задокументовано 54 порушника законодавства про правовий статус іноземців.

Під час заходів виявлено 36 неврегульованих мігрантів, відносно усіх іноземців прийнято рішення про їх примусове повернення за межі України.

За нелегальне перебування на території України та невиконання рішення про примусове повернення за межі території України відносно громадянина Республіки Білорусь та громадянина Алжиру прийнято рішення про примусове видворення за межі України.

Міграційниками області опрацьовано 48 подань, які надійшли від Національної поліції України, щодо заборони подальшого в`їзду іноземцям та особам без громадянства.

Загалом, накладено штрафів на загальну суму 86 660 грн. На сьогодні 100% адміністративних стягнень виконані в повному обсязі.

Керівником Управління наголошено на продовженні проведення заходів з виявлення порушень законодавства про правовий статус іноземців та удосконаленні взаємодії із правоохоронними органами з протидії нелегальній міграції.

Управління ДМС у Волинській області