Підведено підсумки операції "Мігрант"

Підведено підсумки операції "Мігрант"

Підведено підсумки операції

У період з 25 серпня до 01 жовтня 2021 року на території Херсонської області проводились цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

Протягом відпрацювань, міграційною службою спільно із працівниками ГУНП та УСБУ в Херсонській області здійснювались перевірки з питань дотримання вимог міграційного законодавства іноземними громадянами, які працюють водіями таксі «Uber», «Uklon», кур’єрами з доставки продуктів харчування сервіса «Glovo», продуктових та речових ринків, закладів національних кухонь, торговельних майданчиків, вокзалів та автостанцій, гуртожитків, розважальних закладів та чотирьох вищих навчальних закладів у міста Херсона і місць масового перебування іноземців.

Усього було складено 202 адміністративних протоколи, з яких: 146 – це стаття 203 КУпАП, 2 – за статтею 204 КУпАП, 52 – стаття 205 КУпАП та 2 – стаття 206 КУпАП. Накладено адміністративних стягнень на загальну суму 308 420 грн, стягнуто – 293 120 грн до державного бюджету України.

Так, виявлено було за цей період 92 неврегульованих мігранта, стосовно 90 іноземців прийнято рішення про примусове повернення їх з України, виконано 58 рішень. Двох іноземців поміщено до ПТПІ з подальшим примусовим видворенням таких за межі України. Згідно зі статями 26 та 30 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» було прийнято 2 рішення щодо заборони в’їзду таким особам.

Дотримуйтесь законодавства та карантинних обмежень! Бережіть себе та оточуючих!

Управління ДМС у Херсонській області